Share |

Windows Mail

Tilin luominen

Käynnistä Windows Mail.

Kuva Windowsin sähköpostin Internet-tilit-ikkunasta
Voit lisätä Windowsin sähköpostiin useita sähköpostitilejä ja vastaanottaa kaikkien sähköpostiviestit samasta paikasta.

Ennen kuin määrität Windowsin sähköpostin asetukset, kerää seuraavat tiedot. Nämä tiedot on määritettävä asetusten määrittämisen aikana:

 • sähköpostiosoite ja salasana

 • sähköpostipalvelun käyttämän sähköpostipalvelimen tyyppi (POP3 tai IMAP, kumpikin käy)

 • sähköpostipalvelun tarjoajan käyttämien saapuvan ja lähtevän sähköpostin palvelimien osoitteet.

Saapuvan ja lähtevän sähköpostin palvelimet

"Tulevien sähköpostien palvelin" määritellään POP3:ksi. Voit  myös valita IMAP-protokollan. 

IMAPin perusperiaate on, että kaikki viestit pysyvät palvelimella eikä niitä kopioida POP:n tapaan käyttäjän omalle koneelle.

IMAP on erityisen kätevä silloin, jos käytät useampaa laitetta sähköpostin lukuun. Näin viestit eivät jää vain yhdelle laitteelle vaan pysyvät palvelimella, josta ne ovat aina luettavissa. IMAPia voit käyttää myös kätevästi Webmailin kanssa. Silloin voit lukea viestisi sekä Webmailista että erillisellä sähköpostiohjelmalla. Haittapuoli on se, että kun viestejä ei poisteta automaattisesti palvelimelta, niille varattu levytila täyttyy nopeammin.

IMAP on helppo ottaa käyttöön yleisimmissä sähköpostiohjelmissa. Yleensä riittää, että valitsee postiyhteystavaksi IMAP:n. Saapuvan postin palvelin on sekä IMAPissa että POP:ssa sama.

Kuva sähköpostipalvelimien määrittämisestä Windowsin sähköpostissa

POP3 on ylivoimaisesti yleisin henkilökohtaisten sähköpostitilien saapuvan sähköpostin palvelintyyppi. SMTP puolestaan on ainoa lähtevän sähköpostin palvelin, joka toimii Windowsin sähköpostin kanssa, joten tavallisesti lähtevän sähköpostin palvelimen tyyppiä ei tarvitse edes selvittää sähköpostipalvelun tarjoajalta. Käytännössä kaikki henkilökohtaiset sähköpostitilit (poikkeuksena WWW-pohjaiset sähköpostipalvelut) käyttävät SMTP-palvelinta lähtevän sähköpostin käsittelemiseen.

 • Saapuvan postin palvelin: posti.kotisivukone.fi.

  Lähtevän postin palvelin: oman internet-palveluntarjoajasi palvelin

  Elisa: smtp.kolumbus.fi
  Sonera: mail.inet.fi
  DNA: smtp.dnainternet.net

Sähköpostipalvelimien osoitteita koskevat kysymykset ovat tavallisimpia kysymyksiä, joihin sähköpostipalveluiden tarjoajat joutuvat vastaamaan. Tämän vuoksi kyseiset tiedot on yleensä ilmoitettu palveluntarjoajan Internet-sivuston tukiosiossa.

Vaiheet

Kun olet selvittänyt tarvittavat tiedot kaikista sähköpostitileistä, voit aloittaa Windowsin sähköpostin asetusten määrittämisen. Voit lisätä sähköpostitilin Windowsin sähköpostiin seuraavasti:

 1. Avaa Windows Mail napsauttamalla Käynnistä-painiketta Kuva Käynnistä-painikkeesta sekä valitsemalla Kaikki ohjelmat ja Windows Mail.

 2. Valitse Työkalut-valikosta Tilit.

 3. Valitse Lisää.

  Kuva Windowsin sähköpostin Valitse tilin laji -ikkunasta
  Kun olet valinnut Internet-tilit ikkunasta Lisää, Windowsin sähköposti kysyy sinulta, minkä tyyppisen tilin haluat lisätä
 4. Valitse Sähköpostitili, valitse Seuraava ja noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.